Holtskogen næringspark

hn-0231_001

hn-0232_001


– Dette er et gjennombrudd

HOBØL: AS Lettbetong er første bedrift inn på Holtskogen næringspark.

Arbeidet med å bygge opp infrastrukturen på det enorme Holt-feltet har pågått siden i fjor høst. Kjører man opp grusveien fra rundkjøringen mot nye E18 i Hobøl åpenbarer det seg et helt nytt landskap. Avskoging, sprenging av fjell, og frakt av masser har forvandlet skogsområdet til en diger anleggsplass. Om noen år skal det stå en rekke industri- og lagerbygg på det 530.000 kvm store området.

Kan bygge nå

Ett av dem blir AS Lettbetongs som nå har kjøpt den første tomten på feltet.

– De kan egentlig begynne å bygge når som hest. Det gjenstår fortsatt litt arbeid her før vi har vanntilførsel, elnett og gang og sykkelvei til feltet, men det skal være på plass før det første næringsbygget står ferdig, sier utbygger Hans-Jørgen Herje.

AS lettbetong leverer ferdigbetong, og har i dag avdelinger i Mysen og Vestby. Leder i bedriften, Kim Esbjug bekrefter at han har kjøpt tomt på Holt-feltet. Utover det hadde han ikke tid, verken fredag, lørdag eller søndag tid til å snakke med Smaalenenes Avis.

Hans-Jørgen Herje sier på sin side at han er fornøyd med interessen for feltet så langt. Allerede innen 2016 håper utbyggerne at flere bygg har reist seg på feltet.

– Det er et spesielt, men godt marked, og det er fint å få den første bedriften på plass. Du kan godt kalle det et gjennombrudd, sier han.

Mer næring på gang

Teknisk sjef i Hobøl kommune, Bent Melleby forteller at det nå begynner å røre seg også på de to andre næringsfeltene i kommunen. Grunneierne på det planlagte Ringvoll næringsområde skal møtes i august. Området er på i underkant av 500 mål.

–Da skal det blant annet diskuteres om man vil ha småbedrifter eller legge til rette med større arealer. Vi ønsker å få saken til politisk behandling allerede til høsten, sier Melleby,

Ved Løvestad på grensen mot Spydeberg ligger den langt mindre Hollebøltangen næringspark på 18 mål. Området er ferdigregulert for kontor- og næringsvirksomhet, og nylig sendte utbyggerne søknad om tillatelse til å fylle ut et areal på området.

– Det betyr at det er i ferd med å skje noe der også, sier Melleby.

FAKTA:

  • I reguleringsplanen er det godtatt utbygging på opptil 30 meter i høyden på Holtskogen næringspark.
  • Feltet er i hovedsak beregnet for store aktører, men det skal også være plass til lokal industri.
  • Feltet er på 530 mål. Ferdig utbygd vil det gi omtrent 2.000 nye arbeidsplasser.

Se original avisartikkel her: http://www.smaalenene.no/nyheter/article7410129.ece